vrijdag 23 januari 2009

Ding 5 RSS feeds vinden

Deze opdracht vooral gebruikt voor het vinden van RSS feeds in blogs, op websites etc. over het thema mediawijsheid en/of media-educatie. Zeer bruikbaar voor het bijhouden van de inventarisatie producten mediawijsheid voor het primair en voortgezet onderwijs. In een blog kwam ik het volgende tegen:
Jongeren zijn foto.jpgniet altijd even enthousiast over het gebruik van nieuwe media in de klas. Waarom moeten ze bloggen en gebruik maken van een wiki? In plaats van de lesstof actief te verwerken op eigentijdse manieren en zelf iets nieuws te bedenken leunen veel studenten liever achterover om te horen wat de docent te zeggen heeft en dat te reproduceren in een paper of op een tentamen. Cultureel antropoloog Michael Wesch, winnaar van een U.S. professor of the year award vanwege zijn betrokken manier van lesgeven en deskundige op het gebied van Web 2.0, legt op zijn weblog Digital Ethnography uit waarom hij het gebruik van participerend gebruik van Web 2.0-instrumenten op school noodzakelijk vindt: “We use social media in the classroom not because our students use it, but because we are afraid that social media might be using them - that they are using social media blindly, without recognition of the new challenges and opportunities they might create.”

schatkistje

1 opmerking:

  1. ben ik het mee eens. De beïnvloeding van de media wordt steeds groter, het is dan ook belangrijk om kritisch te leren kijken naar diverse media, weten wat het is en wat de mogelijkheden zijn. Media is en blijft een middel om informatie over te dragen. Belangrijk om in het onderwijs dan ook dat bewustzijn te creëren.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen